Beregi András

Beregi András keretes

Beregi András vagyok, 1989. március 1-jén születtem Pécsett.
Zenész családból származom, így már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ha csak rövid ideig is, de zenét fogok tanulni. A zeneiskola első éveiben hegedültem, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve tubázni kezdtem.

Hamar nyilvánvalóvá vált, hogy komolyabban is érdemes lenne foglalkoznom a zenével, így a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában folytattam tanulmányaimat Vida Róbertnél. Ezt követően felvételt nyertem a Zeneakadémiára, ahol Szabó László tanár úr irányításával végeztem el az alapképzést.

Már az utolsó félévemben megkeresett Vida Lóránd azzal a lehetőséggel, hogy elvállalhatnám a volt szakközépiskolám tubásainak tanítását és ezen felkérésnek nagyon-nagy örömmel tettem eleget. Visszaköltöztem Pécsre és a tanári mesterképzést már a PTE Művészeti Karán kezdtem el, majd párhuzamosan a művész-mesterképzést is elvégeztem a Zeneakadémián. Mindezek mellett elkezdtem dolgozni a Kaposvár Helyőrségi Zenekarban is. Az elmúlt években rendszeresen vettem részt országos- és nemzetközi versenyeken, ahol számos jó helyezést sikerült elérnem. Ezek közül a legbüszkébb talán, a Csehországi Brno-ban elért első helyemre, valamint a Dél-Koreában elért harmadik helyezésemre vagyok.

Szabadidőmben szívesen kerékpározok, kirándulok vagy zenét hallgatok, valamint előszeretettel töltöm az időmet családi és baráti körben. Hat éve élek boldog párkapcsolatban barátnőmmel, akivel immáron jegyben járunk.